19:00

Östansbo IS U

Referat: Gustafs GoIF U - Östansbo IS U

På ett nästintill magiskt sätt slutade regnet vräka ner när vi klev in på Morbyvallens konstgräsmatta för uppvärmning. En efterlängtad seriepremiär mot Östansbo väntade.

Vår gameplan var att avvakta de första fem minuterna och rulla igång spelet för att därefter förhoppningsvis kunna successivt sätta ett högt tryck på motståndarna. Motståndarna börjar sätta ett högt tryck och stressar med ett flertal spelare. Vi håller lugnet och bjuder inte på några farligheter. I nionde matchminuten skapar vi vår första målchans. William springer ifrån sin back och slår en diagonal passning genom straffområdet som Abdi når med tåspetsen och sätter i målburens utsida.
Spelet böljar lite och strax efter en resultatlös hörna från Östansbo så springer återigen William ifrån sin back och spelar bollen snett inåt bakåt till Adam som sköt tätt utanför.
Några minuter senare är det Adams tur att springa ifrån sin back men denna gång räddar målvakten till en resultatlös hörna.

I artonde matchminuten sätter Östansbo hög press på en av våra mittbackar som tappar bollen i vårt straffområde som slutade i ett otagbart skott vid Gustavs vänstra stolprot. "Jag blev förvånad att de gick på direkt." Var mittbackens kommentar i halvtid.
Motståndare blir lätt sårbara och slappnar av direkt efter ett mål och så var även fallet idag. 1-1 kom minuten senare efter ett fint avslut en bit utanför straffområdet från Edvin som bröt en motståndarpassning och sköt ett lågt skott ut mot målvaktens högerstolpe.

5 minuter senare tar vi ledning efter att Casper skruvar in en otagbar boll framspelad av Adam.
I det läget av matchen har vi tagit över mycket av spelet och skapar oreda i Östansbos backlinje men inga direkta chanser skapas. I 32:a minuten är det åter dags för William att springa ifrån en back men blir kapad av den utrusande målvakten. William satte själv den efterföljande straffen till 3-1.
I halvtid gör vi några byten och pratar om att vi ska fortsätta som vi gör.

Andra halvlek drar igång och Östansbo sätter ett högt tempo och försöker pressa högt. Trots den höga pressen skapas inga farligheter.
I den fjärde minuten av andra slår Jimmy en underbar diagonalpass till en ensam Adam som sköt tätt utanför.
Spelet böljar återigen och Gustav står för några klassräddning så att vi kan hålla vår stabila ledning.
I den 24:e minuten så spelar Spaggen fram till William som distinkt skjuter bollen upp i nättaket nära målvaktens vänstra kryss till 4-1.
De återstående 21 minutern fortsätter vi skapa oreda och några avslut men målmässigt står sig 4-1.
En stabil insats men skönt att det finns lite saker att träna på.
3 sköna pinnar ner i godispåsen gör att träningarna känns lättare under veckan.